Artikel 1
De notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van de zitting van 3 november 2021 worden goedgekeurd.
Artikel 1
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de samenwerkingsovereenkomst met VDAB goed.
Artikel 2
De raad voor maatschappelijk welzijn machtigt de burgemeester, Seppe Bouquillon en algemeen directeur, Jeroen Peeters, om de samenwerkingsovereenkomst goed te keuren.
Gert Dierckx Marc Verhulst Seppe Bouquillon Koen Laenen An Peeters Chris Bakelants Marc Hannes Lisette Boeckx Henk Vleugels Willy Maes Jef Peeters Jeroen Peeters Jan Verhaert Christel Pluys Riet Smits Kris Gebruers Dag Pas Elke Tweepenninckx Ellen Deswert Mil Haemhouts Jan Verbist Sander Verboven Mario Verhaert Annelies Horemans Gert Dierckx Marc Verhulst Seppe Bouquillon Koen Laenen An Peeters Chris Bakelants Marc Hannes Lisette Boeckx Henk Vleugels Willy Maes Jef Peeters Jan Verhaert Christel Pluys Riet Smits Kris Gebruers Dag Pas Elke Tweepenninckx Ellen Deswert Mil Haemhouts Jan Verbist Sander Verboven Mario Verhaert Annelies Horemans aantal voorstanders: 21 , aantal onthouders: 1 , aantal tegenstanders: 0 Goedgekeurd
Artikel 1
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de bijgevoegde samenwerkingsovereenkomst tot oprichting en uitbating van de betreffende zelfstandige groepering WZK Dienstverlening ZG, als bijlage gevoegd, goed.
Artikel 2
De raad voor maatschappelijk welzijn vaardigt Riet Smits af naar de stuurgroep van de zelfstandige groepering.
Artikel 1
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de agenda goed van de algemene vergadering van Cipal van 16 december 2021, die de volgende agendapunten bevat:
1) Toetreding en aanvaarding van nieuwe deelnemer(s)
2) Bespreking en goedkeuring van de begroting voor het boekjaar 2022
3) Toekenning dubbel presentiegeld aan voorzitter raad van bestuur
4) Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering
Artikel 2
De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met de toetreding en aanvaarding van nieuwe deelnemer(s).
Artikel 3
De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met de bespreking en goedkeuring van de begroting voor het boekjaar 2022.
Artikel 4
De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met de toekenning dubbel presentiegeld aan de voorzitter van de raad van bestuur.
Artikel 5
De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met de goedkeuring van het verslag, staande de vergadering.
Artikel 6
Christel Pluys of Seppe Bouquillon als vervanger worden gemandateerd om op de algemene vergadering van Cipal van 16 december 2021 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen en te beslissen conform dit besluit.
Artikel 7
Dit besluit wordt overgemaakt aan Ann Van de Voorde (ann.vandevoorde@c-smart.be) van Cipal.
Artikel 1
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de agenda goed van de buitengewone algemene vergadering van IOK van 17 december 2021, die de volgende agendapunten bevat:
1) Statutenwijziging
2) Activiteitenplan 2022
3) Begroting 2022
4) Varia
Artikel 2
De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met de statutenwijziging.
Artikelsgewijze goedkeuring bij de voorgestelde statutenwijziging IOK
Wijziging artikel 2 - Rechtsvorm
Deze wijziging is het gevolg van de wijziging van artikel 397 van het Decreet over het Lokaal Bestuur (DLB).
Het huidige ondernemingsrecht in het Wetboek van vennootschappen en verenigingen maakt niet langer gebruik van de begrippen ‘handelsdaden’ en ‘handelaar’ tussen handels- en burgerlijke vennootschappen. Het Wetboek van koophandel maakte voordien dat onderscheid dat bepalend was voor de bevoegdheid van de rechtbank, het toepasselijk bewijsrecht en het toepassingsgebied van de faillissementswet. Deze verwijzing werd destijds (1922) in de wet opgenomen om aan te duiden dat intercommunales winstbejag niet als doel konden hebben en is sindsdien hernomen in latere wetten en decreten. Er bestaat ondertussen duidelijkheid over het statuut van intergemeentelijke samenwerkingsverbanden als publiekrechtelijke organen met een sui generis statuut, vooral vanuit fiscaalrechtelijk perspectief.
De verwijzing naar de coöperatieve vennootschap is logisch aangezien deze rechtsvorm aansluit bij de vroegere rechtsvorm van de CVBA, die niet langer bestaat.
Ook de verwijzing naar het nieuwe Wetboek van vennootschappen en vereniging is nieuw.
Wijziging artikel 3 – Maatschappelijk doel
Zoals gebruikelijk wordt het maatschappelijk doel geactualiseerd als gevolg van de uitbreiding van de dienstverlening op vraag van de deelnemers.
Concreet wordt de kostendelende dienstverlening door IOK van de gezamenlijke invulling van de verplichtingen en bevoegdheden in de handhaving milieu, uitgebreid met de kostendelende invulling van de gemeentelijke verplichtingen en bevoegdheden in de handhaving ruimtelijke ordening.
Wijziging artikel 6 – Hoedanigheid van de deelnemers
Deze wijziging is het gevolg van de wijziging van artikel 396 DLB.
Er wordt een mogelijkheid toegevoegd voor een Benelux Groepering voor Territoriale Samenwerking (BGTS) om toe te treden tot een intergemeentelijk samenwerkingsverband met rechtspersoonlijkheid.
Op die manier kan IOK ook Nederlandse gemeenten bedienen waarmee Vlaamse gemeenten structureel samenwerken.
Bij IOK is dit een theoretische mogelijkheid zonder actuele concrete invulling.
Wijziging artikel 7 – Maatschappelijk kapitaal en toereikend eigen vermogen
Deze wijziging is het gevolg van de wijziging van artikel 451 DLB.
In artikel 451 DLB wordt de bepaling van artikel 6:4 Wetboek van vennootschappen en verenigingen ingeschreven die bepaalt dat de vereniging moet beschikken over een eigen vermogen dat, mede gelet op andere financieringsbronnen, toereikend is in het licht van de bedrijvigheid.
Wijziging artikel 14 – Aanvraag tot toetreding
Deze wijziging is het gevolg van de wijziging van artikel 396 DLB.
Ook hier wordt de mogelijkheid van een aanvraag door een BGTS toegevoegd.
Wijziging artikel 16 – Uittreding
Deze wijziging is het gevolg van de wijziging van artikel 422 DLB.
Gelet op de vooropgestelde evolutie van de herindeling van het bestuurlijk landschap door de vorming van regio’s moet het voor een gemeente mogelijk zijn om in overeenstemming met deze herindelingen uit te treden uit een dienstverlenende vereniging, op voorwaarde dat de deelgenoten daar met een drievierdemeerderheid mee instemmen en er een eventuele schadevergoeding betaald wordt aan de vereniging en de andere deelnemers.
Ook wordt bepaald dat een nieuwe gemeente (na fusie) kan beslissen dat in het geval dezelfde activiteit van gemeentelijk belang aan verschillende dienstverlenende verenigingen is toevertrouwd, om die activiteit, voor haar gehele grondgebied, toe te vertrouwen aan één daarvan, op voorwaarde dat een gewone meerderheid van de andere deelnemende gemeenten daarmee instemt en een eventuele schadevergoeding wordt betaald aan de vereniging en de andere deelnemers.
De nieuwe gemeente kan er ook voor opteren om de betrokken activiteit voor het gehele grondgebied van de nieuwe gemeente geheel of gedeeltelijk in eigen beheer te nemen op voorwaarde dat een gewone meerderheid van de andere deelnemende gemeenten daarmee instemt en een eventuele schadevergoeding wordt betaald aan de vereniging en aan de andere deelnemers.
Wijziging artikel 27 – Organisatie vergadering
Een verder evoluerende digitalisering kan bijdragen aan een efficiënter besluitvormings- en beleidsproces.
Om die reden wordt in de statuten de mogelijkheid ingeschreven om digitaal of hybride te vergaderen door de raad van bestuur.
Een fysieke vergadering blijft de gebruikelijke vergaderwijze. Wel wordt expliciet bepaald dat wanneer de goede werking van de vereniging dit vereist, digitaal of hybride kan vergaderd worden.
Ook een eenparige schriftelijke besluitvorming is mogelijk, in uitzonderlijke omstandigheden wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging dat vereisen.
De werkingsmodaliteiten waaronder de digitale mogelijkheden om onder meer identificatie en (geheime) stemmingen te organiseren worden verder omschreven in het huishoudelijk reglement dat door beslissing van de raad van bestuur kan worden opgemaakt en gewijzigd.
Wijziging artikel 47 – Winstbesteding
Deze wijziging is het gevolg van de wijziging van artikel 397 DLB.
Ook hier wordt naar analogie met de wijziging in artikel 2 de verwijzing naar handelskarakter geschrapt.
Wijziging artikel 48 – Verlies
Deze wijziging is het gevolg van de wijziging van artikel 456 DLB.
De zogenaamde alarmbelprocedure wordt zoals gewijzigd in het Wetboek, ingeschreven in de statuten.
Het neemt de bepaling van artikel 6:119 Wetboek van vennootschappen en verenigingen over. Dit houdt in dat de raad van bestuur in de toekomst ook de ontbinding van de vereniging kan voorstellen als het netto actief negatief dreigt worden of geworden is. Vanzelfsprekend wordt een strikt besluitvormingsproces voorzien dat inhoudt dat de algemene vergadering hierover beslist onder de voorwaarden bepaald voor de statutenwijziging.
Als het saneringsplan niet of in onvoldoende mate wordt aanvaard kan door de toezichthoudende overheid dwangtoezicht worden toegepast.
Artikel 3
De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met het Activiteitenplan 2022
Artikel 4
De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met de begroting 2022.
Artikel 5
Lisette Boeckx of Gert Dierckx als vervanger worden gemandateerd om op de buitengewone algemene vergadering van IOK van 17 december 2021 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen en te beslissen conform dit besluit.
Artikel 6
Dit besluit wordt overgemaakt aan Toon Otten (toon.otten@iok.be) van IOK.
Artikel 1
De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met de wijziging van de statuten van De Kringwinkel Zuiderkempen vzw, zoals bijgevoegd.
Artikel 2
De raad voor maatschappelijk welzijn gaat akkoord met de wijziging van de statuten van Milieu&Werk vzw, zoals bijgevoegd.
Artikel 3
Marc Hannes wordt gemandateerd om op de algemene vergadering van De Kringwinkel Zuiderkempen vzw en Milieu&Werk vzw van 21 december 2021 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen en te beslissen conform dit besluit.
Artikel 4
Dit besluit wordt overgemaakt aan Hans Bouwen, algemeen directeur, hans.bouwen@dekringwinkelzuiderkempen.be.
Artikel 1
De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van de volgende verslagen van Cipal:
- besluitenlijst raad van bestuur van 28 oktober 2021
Artikel 2
De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van de volgende verslagen van IOK:
- besluitenlijst raad van bestuur van 17 september 2021
- besluitenlijst raad van bestuur van 1 oktober 2021
Artikel 1
De raad voor maatschappelijk welzijn keurt de wijziging van de personeelsformatie voor het OCMW-personeel goed als volgt:
- toevoeging van een logistiek medewerker, 0,9 VTE, loonschaal E1-3, contractueel, bij team Technische Dienstverlening (schoonmaak)
- toevoeging van een expert informatiebeheer en juridische ondersteuning, 1 VTE, loonschaal B1-3, bij team Onthaal, Burgerzaken en Administratie
- statutaire functies krijgen een uitdoofscenario: bij uitdiensttreding van een medewerker in een statutaire functie, wordt de functie contractueel terug ingevuld.
Artikel 2
De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van de volgende wijziging van de personeelsformatie voor het gemeentepersoneel:
- toevoeging van een technieker, 1 VTE, loonschaal D1-3, contractueel, bij team Technische Dienstverlening
- toevoeging van een administratief medewerker, 1 VTE, loonschaal C1-3, contractueel, bij team Technische Dienstverlening
- toevoeging van een werftoezichter, 1 VTE, loonschaal D4-5, contractueel, bij team Technische Dienstverlening
- toevoeging van een beleidsmedewerker lokale economie en leefmilieu, 1 VTE, loonschaal B1-3, bij team Omgeving
- toevoeging van een expert ruimtelijke ordening, 0,5 VTE, loonschaal B1-3, bij team Omgeving
- schrappen van de functie expert informatiebeheer en juridische ondersteuning, 1 VTE, loonschaal B1-3, bij team Onthaal, Burgerzaken en Administratie
- statutaire functies krijgen een uitdoofscenario: bij uitdiensttreding van een medewerker in een statutaire functie, wordt de functie contractueel terug ingevuld (m.u.v. de decretale graden).
Artikel 3
De volledige personeelsformatie ziet er na deze wijzigingen als volgt uit:
TEAM / FUNCTIE | NIVEAU | VTE | STATUUT |
|
|
|
|
Algemeen directeur | |||
algemeen directeur (MAT) | decretale graad | 1 | VB |
|
|
|
|
Stafmedewerker beleid | |||
stafmedewerker (MAT) | A1a-A3a | 1 | CON |
|
|
|
|
Stafmedewerker dienstverlening | |||
stafmedewerker (MAT) | A1a-A3a | 0,5 | CON |
|
|
|
|
Financieel directeur / diensthoofd Financiën | |||
financieel directeur/ diensthoofd (MAT) | decretale graad | 1 | VB |
|
|
|
|
Team Financiën | |||
expert | B1-B3 | 1,5 | VB* |
expert | B1-B3 | 1,5 | CON |
medewerker | C1-C3 | 1 | VB* |
medewerker | C1-C3 | 1,8 | CON |
| (uitdovend, wordt 1 VTE) |
| |
|
|
|
|
Team Onthaal, Burgerzaken en Administratie | |||
diensthoofd | A1a-A3a | 1 | CON |
expert Burgerzaken | B1-B3 | 1 | VB* |
expert Informatiebeheer en Juridische Ondersteuning | B1-B3 | 1 | CON |
medewerker | C1-C3 | 6,9 | CON |
|
|
|
|
Team Sociale Hulp- en Dienstverlening | |||
diensthoofd/beleidsmedewerker | A1a-A3a | 1 | CON |
medewerker | C1-C3 | 2,1 | CON |
Maatschappelijke dienstverlening | |||
maatschappelijk werker | A1a-A3a | 1 | CON |
| (uitdovend, wordt B) | ||
maatschappelijk werker | B1-B3 | 6,1 | CON |
Zorg | |||
medewerker | B1-B3 | 1,6 | CON |
Poetsdienst | |||
verantwoordelijke | B1-B3 | 0,4 | CON |
medewerker | E1-E3 | 6,7 | CON |
Lokaal dienstencentrum | |||
verantwoordelijke | B1-B3 | 1 | CON |
beleidsmedewerker | B1-B3 | 1 | VB* |
beleidsmedewerker | B1-B3 | 1 | CON |
medewerker | C1-C3 | 1 | CON |
medewerker | E1-E3 | 1,3 | CON |
|
|
|
|
Team Omgeving | |||
diensthoofd | A1a-A3a | 1 | |
medewerker | C1-C3 | 3 | CON |
| (uitdovend, wordt 2,5 VTE) | ||
Ruimtelijke ordening | |||
beleidsmedewerker | A1a-A3a | 1 | VB* |
expert | B1-B3 | 2 | VB* |
expert | B1-B3 | 1 | CON |
Leefmilieu | |||
beleidsmedewerker | B1-B3 | 1,5 | CON |
Handhaving | |||
beleidsmedewerker | B1-B3 | 1 | CON |
| (waarvan 0,3 detachering naar Vorselaar) | ||
Verkeer en mobiliteit | |||
beleidsmedewerker | B1-B3 | 1 | CON |
GIS |
|
|
|
expert | B1-B3 | 0,8 | CON |
Veiligheid en crisisbeheer | |||
expert | B1-B3 | 1 | VB* |
| (waarvan 0,2 detachering naar Vorselaar) | ||
Lokale economie | |||
beleidsmedewerker
| B1-3 | 0,5 | CON |
Team Vrije Tijd | |||
diensthoofd/beleidsmedewerker | A1a-A3a | 1 | VB* |
medewerker | C1-C3 | 2,8 | CON |
Sport | |||
beleidsmedewerker | B1-B3 | 1 | CON |
medewerker | E1-E3 | 1 | VB* |
medewerker | E1-E3 | 3 | CON |
Cultuur/Toerisme/Erfgoed | |||
beleidsmedewerker | B1-B3 | 1,5 | CON |
Bibliotheek | |||
bibliothecaris | B4-B5 | 1 | VB* |
medewerker | B1-B3 | 0,8 | VB* |
medewerker | C1-C3 | 2,4 | CON |
|
|
|
|
Jeugd |
|
|
|
beleidsmedewerker | B1-B3 | 1 | CON |
Medioren/Senioren |
|
|
|
Ontwikkelingssamenwerking |
|
|
|
Burgerparticipatie en vrijwilligerswerking |
|
|
|
beleidsmedewerker | B1-B3 | 1 | CON |
|
|
|
|
Team HR-ICT-COM | |||
diensthoofd | A1a-A3a | 0,5 | CON |
HR en Personeelsadministratie | |||
expert | B1-B3 | 2 | CON |
medewerker | C1-C3 | 1 | CON |
ICT | |||
expert | B1-B3 | 2 | CON |
Communicatie | |||
expert | B1-B3 | 1,8 | CON |
|
|
|
|
Team Technische Dienstverlening | |||
diensthoofd/beleidsmedewerker | A1a-A3a | 1 | VB* |
medewerker | B1-B3 | 0,5 | CON |
medewerker | C1-C3 | 2 | CON |
werftoezichter | D4-5 | 1 | CON |
Externe technische dienstverlening Groendienst | |||
verantwoordelijke | D4-D5 | 1 | VB* |
medewerker | D1-D3 | 1 | VB* |
medewerker | D1-D3 | 2 | CON |
medewerker | E1-E3 | 1 | VB* |
medewerker | E1-E3 | 11 | CON |
Bouw | |||
verantwoordelijke | D4-D5 | 1 | VB* |
medewerker | D1-D3 | 2 | CON |
medewerker | E1-E3 | 1 | CON |
Facilitaire dienstverlening Gebouwen | |||
verantwoordelijke | D4-D5 | 1 | VB* |
medewerker | D1-D3 | 4,8 | CON |
medewerker | E1-E3 | 1 | VB* |
medewerker | E1-E3 | 3 | CON |
Schoonmaak | |||
verantwoordelijke | B1-B3 | 0,5 | CON |
logistiek medewerker | E1-E3 | 0,9 | CON |
|
| ||
medewerker schoonmaak | E1-E3 | 2,6 | VB* |
| (uitdovend VB) | ||
medewerker schoonmaak | E1-E3 | 2,76 | CON |
| (uitdovend, wordt 2,1 VTE) | ||
| |||
Thuiszorg WZK | |||
verzorgende | E1-E3 | 2,5 | VB |
verzorgende | E1-E3 | 3,2 | CON |
| (detachering naar Welzijnszorg Kempen) (uitdovende functies) | ||
| |||
vzw SVK ISOM | |||
beleidsmedewerker | B1-B3 | 0,5 | CON |
| (detachering naar ISOM) | ||
| |||
CAW De Kempen | |||
medewerker | B1-B3 | 0,5 | CON |
| (detachering naar CAW) |
*: uitdoofscenario voor statutaire functies - wanneer deze statutaire functies vacant komen, worden deze contractueel ingevuld.
Artikel 1
In de rechtspositieregeling wordt artikel 205 als volgt gewijzigd:
Artikel 205
Het bedrag van de eindejaarstoelage is de som van het forfaitaire gedeelte en het veranderlijke gedeelte.
Het forfaitaire gedeelte wordt als volgt berekend:
1) het bedraagt voor het jaar 2011 349,73 euro
2) vanaf 2012 wordt het forfaitaire gedeelte dat toegekend is tijdens het vorige jaar, telkens vermeerderd met een breuk waarvan de noemer gelijk is aan het gezondheidsindexcijfer van de maand oktober van het vorige jaar en de teller gelijk is aan het gezondheidsindexcijfer van de maand oktober van het in aanmerking te nemen jaar. Het resultaat daarvan wordt berekend tot op twee decimalen nauwkeurig
3) het bedrag dat het resultaat is van de berekening in punt b), wordt verhoogd met 698,74 euro
4) voor het jaar 2012 wordt het bedrag dat het resultaat is van de berekening in punt c), voor alle personeelsleden verhoogd met 100 euro
5) voor het jaar 2013 wordt het bedrag dat het resultaat is van de berekening in punt c), voor alle personeelsleden verhoogd met 200 euro
Het veranderlijke gedeelte wordt als volgt berekend: 3,6% van het jaarsalaris, aangepast volgens de indexverhogingscoëfficiënt die van toepassing is op het salaris van de maand oktober van het in aanmerking te nemen jaar. Als het personeelslid in de maand oktober van het in aanmerking te nemen jaar geen of slechts een gedeeltelijk salaris ontvangen heeft, dan wordt het percentage berekend op basis van het salaris dat voor diezelfde maand betaald zou zijn als het personeelslid zijn functie wel volledig had uitgeoefend.
Artikel 2
In de rechtspositieregeling wordt artikel 274 als volgt gewijzigd:
Artikel 274
Het personeelslid krijgt omstandigheidsverlof naar aanleiding van de volgende gebeurtenissen.
1) [...]
2) bevalling van de echtgenote of samenwonende partner, of ter gelegenheid van de geboorte van een kind dat wettelijk afstamt van de werknemer
voor een geboorte vanaf 1 januari 2021: 15 werkdagen
voor een geboorte vanaf 1 januari 2023:20 werkdagen
3) -11) [...]
Het omstandigheidsverlof is een recht, maar het personeelslid is niet verplicht deze verloven geheel of gedeeltelijk op te nemen.
Het omstandigheidsverlof wordt gelijkgesteld met dienstactiviteit en is in alle gevallen bezoldigd, met uitzondering van het omstandigheidsverlof voor een gebeurtenis als vermeld onder 2).
De volgende beloningsregeling geldt voor het omstandigheidsverlof voor een gebeurtenis als vermeld in het eerste lid, 2°
ls de geboorte vanaf 1 januari 2021 plaatsvindt, heeft het statutaire personeelslid gedurende de eerste tien dagenrecht op een doorbetaling van het salaris en gedurende de vijf resterende dagen recht op een brutosalaris van 82%. Om het salaris te bepalen, wordt het brutosalaris op jaarbasis begrensd op 26.230 euro tegen 100%.
ls de geboorte vanaf 1 januari 2023 plaatsvindt, heeft het statutaire personeelslid gedurende de eerste tien dagen recht op een doorbetaling van het salaris en gedurende de tien resterende dagenrecht op een brutosalaris van 82%. Om het salaris te bepalen, wordt het brutosalaris op jaarbasis begrensd op 26.230 euro tegen 100%.
Voor het contractuele personeelslid wordt het verlof ter gelegenheid van de geboorte van een kind waarvan de afstamming aan zijn zijde vaststaat, vermeld in 2), toegekend volgens de regels van het arbeidsrecht, in het bijzonder volgens de regeling, vermeld in artikel 30, §2 van de wet van 3 juli 1978 op de arbeidsovereenkomsten.
Het omstandigheidsverlof schort het jaarlijks verlof op.
Artikel 3
In de rechtspositieregeling wordt artikel 293 als volgt gewijzigd:
Artikel 293 - Aanvraag
Het personeelslid vraagt het federaal thematisch verlof minimum drie maanden op voorhand aan de algemeen directeur aan voor alle motieven, met uitzondering van het palliatief motief, mantelzorgverlof en het motief medische bijstand. De algemeen directeur moet zijn aanvraag richten aan het college van burgemeester en schepenen.
De toekenning van het ouderschapsverlof kan met een maximum van zes maanden worden uitgesteld op verzoek van de dienst om gerechtvaardigde redenen in verband met de goede werking van de dienst. De toekenning van het verlof voor medische bijstand kan om diezelfde redenen uitgesteld worden met maximum 7 dagen. Een uitzondering is het verlof voor medische bijstand aan een minderjarig gehospitaliseerd kind: dan is er geen uitstel mogelijk.
De modaliteiten, zoals het bepalen van de vrije dag(en), worden overeengekomen met de directe leidinggevende.
Als de algemeen directeur zelf een beroep wil doen op thematisch verlof, beslist het college van burgemeester en schepenen.
Artikel 1
De raad voor maatschappelijk welzijn neemt kennis van de vergaderdata van de raad voor maatschappelijk welzijn voor het jaar 2022:
- 5 januari
- 2 februari
- 2 maart
- 6 april
- 4 mei
- 1 juni
- 6 juli
- 7 september
- 5 oktober
- 9 november
- 7 december
Publicatie LBLOD
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.